Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-05-02@20:40:40 GMT

رنگهای زندگی در شعر سید ضیاء الدین شفیعی

تاریخ انتشار: ۱ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۵۰۵۸۴۶

رنگهای زندگی در شعر سید ضیاء الدین شفیعی

به گزارش ایرنا، کتاب در چهار فصل و شامل 54 شعر است که در قالب‌های نیمایی و آزاد سروده شده اند. «شادی، اندوه، اعتراض و مرگ » جانمایه‌ی شعرهای این دفتر است.
باب نخست این مجموعه ی شعر با عنوان «سپید» شامل دو بخش «رنگ اول بهار» و «رنگ دوم بهار» است ؛ که شاعر در آن به بهار نه فقط به عنوان یک فصل که یک نماد نگریسته و تاویل خود از آن را در شعرهایش آورده:
ماهیان خواب هایم را /از دریا به تنگ برده اند/دیگر /من هیچ خوابی نمی بینم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


در فصل 'سیاه' با شعرهایی دارای موضوعی تابو و کمتر در شعر فارسی پرداخته شده روبه رو می شویم:
خیابان برای روییدن هیچ گلی/مناسب نیست/این رویاهای پلاسیده/روزی /از سبد گلفروشی/
افتاده است.
فصل 'خاکستری' کتاب هم مضمونی اجتماعی سیاسی دارد :
تلخ بود/سرکشید/عاقبت پدر/در تظاهرات/اسلحه /به صورت پسر کشید.
و باب چهارم کتاب نیز نقدی اجتماعی مذهبی است:
هر روز/ عاشوراست/وگرنه/ این همه لشکر/هر سال/ به جنگ تو/ نمی آمدند.
سید ضیاء الدین شفیعی در باره انتشار این کتاب به ایرنا گفت : «سپید، سیاه، خاکستری، قرمز» به همراه دو کتاب دیگرم، که هر سه در سال اخیر منتشر شده اند در نمایشگاه کتاب تهران عرضه خواهند شد. این هر سه کتاب در تیراژ 1000 نسخه از سوی موسسه‌ی هنررسانه اردیبهشت منتشر شده است.
وی یاداور شد: دو کتاب دیگری که امسال منتشر شده است یکی مجموعه شعری با نام «گسستگی» بوده و دیگری کتابی به نام «شاعر شدن؛ محال یا ممکن» که مروری دیگرگونه و کاربردی است پیرامون مباحث تئوریک شعر.
شفیعی خاطرنشان کرد: با توجه به فرم‌گرایی شعرهای این دفتر، تصویرسازی و طراحی گرافیک این کتاب سه سال طول کشیده، و گرافیست بسیار کوشیده و موفق شده است شعرها را به درستی همراهی و تکمیل کند.
در توضیح کوتاه این کتاب آمده است:
شعر؛زندگی‌ست،
هردوکوتاه‌اند...
بلندی آرزوهای ما،نه در زندگی می‌گنجند ونه در شعر،
ما تنها رنگ‌های کمرنگی از آرزوهای‌مان را به خاطر می‌آوریم:
سپید، سیاه، خاکستری،قرمز...
*
سید ضیاءالدین شفیعی دهم اردی‌بهشت 1344 (از پدر و مادری گیلانی) در مشهد متولد شد و در آغاز دهه 60 در شهرستان رودسر گیلان اقامت گزید. در همان سال‌ها به ادبیات گرایش پیدا کرد و پس از انتشار آثارش در روزنامه‌ها و مجلات، آثارش به شکل کتاب در قالب‌های شعر، نثر و داستان منتشر شد. نخستین کتابش در سال 1372 با نام «سرود مرد غریب» منتشر شد. او اکنون در تهران ساکن است و به دهه سوم زندگی ادبی خود رسیده است. از جمله آثار دیگر او می‌توان به 'من مرگ را او خطاب می‌کنم' ، 'سکوت آزاد است' و 'چهار عنصر بیدل' ، ' گسستگی'، 'شاعر شدن، محال یا ممکن' اشاره کرد.
شفیعی ابتدا لیسانس پیرا پزشکی و سپس فوق لیسانس ارتباطات و سرانجام دکترای ادبیات فارسی گرفت.
6030
انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: 40 سالگی انقلاب بودجه 98 سیل 98 ادبیات شادی شعر مرگ نمایشگاه کتاب 40 سالگی انقلاب بودجه 98 سیل 98 امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۰۵۸۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فراخوان سی‌ودومین جایزه جهانی کتاب سال منتشر شد

به گزارش خبرگزاری مهر، فراخوان سی‌ودومین جایزه جهانی کتاب سال جمهوری اسلامی ایران توسط خانه کتاب و ادبیات ایران منتشر شد. مهلت ارسال آثار این جایزه تا ۳۱ شهریور است.

سی‌ودومین دوره جایزه جهانی کتاب سال جمهوری اسلامی ایران با هدف شناسایی و معرفی کتاب‌های ارزشمند در دو حوزه مطالعات اسلامی و مطالعات ایرانی، در سه بخش تألیف، ترجمه و تصحیح که برای نخستین‌بار طی سال گذشته میلادی (۲٠۲۳) به زبان‌های گوناگون در کشورهای مختلف (غیر از ایران) چاپ شده است، در بهمن‌ماه ۱۴٠۳ برگزار می‌شود.

دبیرخانه جایزه جهانی کتاب سال از تمام ناشران، پدیدآورندگان و صاحب‌نظران دعوت می‌کند یک نسخه مکتوب از کتاب موردنظر خود را برای شرکت در این دوره از جایزه به نشانی دبیرخانه و نسخه الکترونیک کتاب را نیز به پایگاه الکترونیکی جشنواره به نشانی www.bookaward.ir ارسال کنند.

بر اساس این فراخوان موضوع آثار ارسالی در بخش مطالعات اسلامی شامل کلیات، معارف اسلامی، تاریخ اسلام، رجال، اخلاق، علوم قرآنی، حدیث، ترجمه متون اسلامی، قرآن‌پژوهی و تفسیر، فقه و حقوق اسلامی، علم کلام، فلسفه، تصوف و عرفان، تاریخ علم در اسلام، فرهنگ و تمدن اسلامی، اقتصاد اسلامی، هنر و معماری اسلامی، مطالعات اسلامی معاصر و … و در بخش مطالعات ایرانی شامل کلیات، زبان و زبان‌شناسی ایرانی، مردم‌شناسی، تاریخ علم در ایران، شعر و ادب فارسی، تاریخ ایران، هنر و معماری ایرانی، تاریخ و تمدن ایران باستان، ترجمه آثار اندیشمندان ایرانی و… است.

آثار ارسالی باید از ابتکار و خلاقیت در ارائه بینش اسلامی و تحقیقات و مطالعات ایرانی و بهره‌مندی از ارزش فرهنگی درخور توجه و منطبق با معیارهای تحقیقی و پژوهشی و استناد به منابع معتبر و علمی، برخوردار باشند.

تناسب حجم کتاب با محتوا، فصل‌بندی موضوعات، رعایت هماهنگی فصل‌ها و یک‌دستی مطالب، ذکر فهارس فنی، اهتمام به ویراستاری، آرایه مناسب کتاب و نداشتن اغلاط چاپی، رعایت معیارهای اساسی ترجمه در کتاب‌های ترجمه‌شده، رعایت آداب و قواعد تصحیح انتقادی متون به همراه توضیحات و حواشی لازم و ارائه نسخ بدل به حد کافی در کتاب‌های تصحیح‌شده از ویژگی‌های آثار ارسالی است.

کد خبر 6093284 فاطمه میرزا جعفری

دیگر خبرها

  • تصاویر جدید جاستین بیبر که طرفدارانش را نگران کرد + عکس
  • رونمایی از کتاب هزار و چهارصد و خیلی زود در شیراز
  • «دیکتاتوری با اخلاق سگی» به نمایشگاه کتاب می‌آید
  • کتاب صوتی «داستان‌های پارسی» در یونان منتشر شد
  • قرآن؛ کتاب زندگی/ قرآن، نور و رحمت و هدایت به سوی خیر و سعادت است
  • کتاب «چشم‌ها تنها برای دیدن نیستند» منتشر شد
  • کتاب «اقتصاد در هیاهوی انتظارات» منتشر شد/ اولین کتاب تخصصی انتظارات تورمی در ایران
  • فراخوان سی‌ودومین جایزه جهانی کتاب سال منتشر شد
  • کتاب «اقتصاد در هیاهوی انتظارات» منتشر شد
  • کتاب «اقتصاد در هیاهوی انتظارات» منتشر شد